Sommarprogram 2018 Dalarna

 

Släppa taget, 2017, 04:00 min, Agnes Hedin

Waltzing Tilda, 2017, 15:00 min, Jonathan Wilhelmsson                                     

Vattenbäraren, 2017, 10:46 min, Julia Qvarnström

Videoguds sommarprogram i Dalarna lyfter fram tre unga och begåvade filmtalanger med anknytning till vårt län. Alla tre regissörerna representerade och tävlade för Dalarna i Novemberfestival 2017, Sveriges ”SM” i kortfilm. Det är tre väldigt olika berättelser som visar på en stark och levande berättartradition i vårt län i bland våra unga.

Agnes Hedins film Släppa taget är en personlig tolkning om hur det är att gå i skolan där allt inte är svart och vitt utan bra stunder blandas med dåliga. En kortfilm som reflekterar över hur det är att vara ung i dag i skolan. Självutlämnande och modigt!

Jonathan Wilhelmsson film Waltzing Tilda utspelar sig i Australien där vi får följa en excentrisk Tilda och hennes talande kanin som de sista människorna kvar på jorden. Vad skulle du göra om du var ensam kvar på vår jord? Dystopi som är förföriskt vacker!

Julia Qvarnströms film Vattenbäraren är en fin skildring av sorgebearbetning och hur svårt det kan vara att släppa taget. Ett moget människoporträtt med lysande regi. Gripande!

Om du vill se Waltzing Tilda hemma, titta här!