Vinterprogram 2013

Utflykten

2012, 3 min
Anne Carlquist

”Bland skogens förtrollade livsformer söker ett virkat kärlekspar lite svalka under en sykomor. Dödens dans skapar olust och när himlen öppnar sig rasar mullbärsfikonen och naturandarna närmar sig olycksbådande. Att virka sig en saga och bringa liv med spets, garn och fågelkvitter är originellt och nyskapande…” Så skrev juryn i våras när Anne Carlquist tilldelades Videogudfestivalens hedersomnämnande i den yrkesverksamma klassen.
Anne Carlquist, född 1944, är konstnär, bosatt och verksam i Falun med ateljé i Nisserska-huset. Hon arbetar i en rad olika material och tekniker: trä, textil, papiér maché, med glasmålningar och nu animation. ”Utflykten” är Anne Carlquists första film.

i slutet av aug. eller början av sept.
2013, 4,5 min
Carl Lindblad

”Med tilltro till bildens kommunicerande kraft och ljudets stämningsskapande förmåga, bygger pristagaren ett suggestivt verk som drar in betraktaren i ett tillstånd som på ett övertygande och intressant sätt reflekterar över människans förhållande till natur och kultur.” Carl Lindblad tilldelades Videogudfestivalens första pris i den öppna klassen 2013 för filmen ”i slutet av aug. eller början av sept”.
Carl Lindblad, född 1989, har studerat konst i två år på Brunnsviks Folkhögskola. Han är bosatt i Falun och är medlem och aktiv i kulturföreningen Bergstenska.