Sommarprogram 2013

Sommarprogram – Vinnare av Videogudfestivalen 2013

”För alltid” av Mattias Wallin

2012, 3:35 minuter
Mattias Wallin är född 1975. Han tog sin masterexamen vid Akademin Valand i Göteborg 2011 men numera är verksam som konstnär i Norrköping. Sedan hans första separatutställning 1999 har Mattias arbetat med fotografi, teckning, måleri och videoinstallationer. Berättandet är en återkommande komponent i hans arbeten, där frågorna rör konstruktionen av identitet, familj och personlig historia i relation till tid, plats och romantiska ideal.
Mattias Wallins verk ”För alltid” vann Videogudfestivalen 2013 i klassen för Yrkesverksamma/Högskolestuderande den 19 april i Uppsala. Vinsten medför att ”För alltid” visas på Videoguds 17 stationer mellan den 16 maj – 4 september. Juryn skrev i sin motivering, ”I det tre och en halv minuter långa verket dras betraktaren omgående in i en ung mans livsöde där hans allra starkaste livserfarenheter, från barndom till vuxen man, etsat sig fast för alltid…. Genom voice-over kommuniceras en väl genomarbetad text om en unik människas livserfarenheter som alla, på ett eller annat sätt, kan identifiera sig med.”
För mer information: http://www.mattiaswallin.com

2012, 3:35 minuterMattias Wallin är född 1975. Han tog sin masterexamen vid Akademin Valand i Göteborg 2011 men numera är verksam som konstnär i Norrköping. Sedan hans första separatutställning 1999 har Mattias arbetat med fotografi, teckning, måleri och videoinstallationer. Berättandet är en återkommande komponent i hans arbeten, där frågorna rör konstruktionen av identitet, familj och personlig historia i relation till tid, plats och romantiska ideal.