Höst 2014 – Travelling Fields

16 oktober – 5 november 2014

Travelling_Fields_2

”Travelling Fields” av Inger Lise Hansen, Norge 2009, 8:49 minuter

Ett märkligt industriellt landskap öppnar sig för oss i Travelling Fields. Någonting förvirrar, men det tar en liten stund att sätta fingret på vad. Något stämmer inte med perspektivet. Var befinner vi oss egentligen? Som ett mörkt rymdskepp hovrar marken ovanför molntäcket – de dokumentära bilderna blir till något overkligt och övernaturligt.

Med det enkla greppet att vända på kameran påbörjar Inger Lise Hansen ett angrepp på vår orienteringsförmåga och vår verklighetsuppfattning. Hon förstärker åskådarens känsla av osäkerhet genom att använda sig av en klassisk animations-teknik: hon flyttar kameran en liten bit för varje bild under en längre period och manipulerar på så sätt tid och tempo. Det som sker i övre delen av bilden verkar inte riktigt gå ihop med det som sker i den nedre.

Inger Lise Hansen är konstnär, utbildad i London och San Francisco. Flera av hennes experimentella filmiska verk har visats bl.a. på Tate Modern (London), MOMA (New York) och på filmfestivaler såsom Rotterdam och Oberhausen.

Läs mer här: http://www.ingerlisehansen.com/