3 nov – 23 nov: Sportstugan, Mårten Nilsson & Gunilla Heilborn

The Lodge_folder

Mårten Nilsson & Gunilla Heilborn
Sportstugan
2005, 12:40 min.

Henrik vill ta reda på vem som klarar sig bäst ute i skogen. Genom ett invecklat poängsystem graderar han sina vänner. I filmen Sportstugan tar Henrik med sig sina vänner ut till sin stuga för att leva vildmarksliv. Eller är vännerna där främst för att Henrik ska få något nytt inslag i sin tillvaro?

När filmen kom var dokusåpafenomenet aktuellt. Något som Mårten och Gunilla utforskar i filmen. Idag, elva år senare, känns kameravinklarna inte lika förvånande men frågorna om att anpassa sig i gruppen och naturen som fenomen lockar fortfarande. Även i denna film samarbetar Mårten Nilsson, Gunilla Heilborn och Kim Hiortøy. Kim syns även i filmen som en av karaktärerna.

Mårten Nilsson, född 1962, läste filmvetenskap vid Stockholms universitet, och gick sedan två år på Biskops-Arnös medialinje. Jämsides med hans eget filmskapande har Mårten arbetat som filmfotograf i över 40 filmer. Till de mest namnkunniga kortfilmerna hör de han har gjort tillsammans med koreografen och regissören Gunilla Heilborn – Rewind, Sportstugan, This is Alaska, och den Guldbaggebelönade Hur man gör.

Infotext Sportstugan

Höstens program görs i samarbete med distributören Stiftelsen Filmform.