Sommarprogram 2018

Årets sommarprogram

Nu är sommaren här och med det videoguds sommarprogram. Nu har du chansen att se tre olika program satta av de respektive länen som arrangerar videogud. I gävleborg hittar du konstnären Johan Bergström Hyldahls video verk ”Dear Jesus, do something!”. En dystopisk berättelse om rymdhjälten Jasper och forskaren Terry, två karaktärer förenas genom sina misslyckanden. Johan Bergström Hyldahl intresserar sig i sitt konstnärskap för ”vetenskapliga tillkortakommanden, för den frigörande potentialen i rörelsen mellan gravitation och tyngdlöshet och det ännu brutna landskapets oanade mysterier”.

I Dalarna har du chansen att se de tre filmer som representerade länet i novemberfestivalen ”SM i kort film” 2017. Filmerna som visas är Agnes Hedins Släppa taget, en personlig tolkning om hur det är att gå i skolan där allt inte är svart och vitt. Waltzing Tilda av Jonathan Wilhelmsson utspelar sig i Australien där vi får följa en excentrisk Tilda och hennes talande kanin som de sista människorna/kaninerna kvar på jorden. Julia Qvarnströms film Vattenbäraren är en fin skildring av sorgebearbetning och hur svårt det kan vara att släppa taget.

Information om Uppsalas filmer kommer inom kort.

 

Kommentarer är avstängda