Vinterprogram 2016-2017

15 december 2016 – 8 februari 2017

Organic Compositions

2015, 4 min
Moa Lönn  www.materialgirls.se/moa

”Filmen är en elegant, köttig och skör livsdans. En existentiell lustfylld hyllning till organ och inälvor. Enkel, genial och spirituell!” Så skrev juryn i våras när Moa Lönn tilldelades Videogudfestivalens hedersomnämnande i den yrkesverksamma klassen.

organic-compositions

Moa Lönn, född 1979, gick ut Konstfacks keramik- och glaslinje 2009. Hon är bosatt och verksam i Uppsala med ateljé i Ekeby. Moa arbetar i en rad olika uttryck men alltid med keramik eller lera som utgångspunkt.

Moa hade sin första separatutställning av skulptur och animation i hemstaden Kalmar i våras och visade leranimationen Organic Compositions på Uppsala Internationella Kortfilmfestival i oktober 2016.  Moa driver pedagogisk verksamhet inom både konst och film i samarbete med Uppsala konstmuseum.

Find the red first

2015, 5 min
Emelie Markgren  www.emeliemarkgren.se

”Med en fin känsla för rörelse i relation till rum och inom filmens begränsade ramar har konstnären skapat en stark estetisk upplevelse. Utforskande koreografi i kombination med industriellt ljud och tillika scenografi visar på ett väl begrundat och genomarbetat verk.” Emelie Markgren tilldelades Videogud-festivalens första pris i den öppna klassen 2016 för filmen ”Find the red first”. find-the-red-first

Emelie Markgren, född 1997, från Delsbo gick estetiska programmet bild och form på Broman gymnasiet i Hudiksvall. Trots sina unga år har Emelie redan haft en rad utställningar och utfört offentliga uppdrag. Hon arbetar med måleri, dans och performance. Emelie gick direkt från gymnasiet till Kungliga Konsthögskolans fem åriga program i frikonst, med start höstterminen 2016.