15 oktober – 4 november: Karin Kihlberg & Reuben Henry

The Order of Things Video still Kihlberg-Henry 5

Karin Khilberg & Reuben Henry

The Order of Things

2013, 29 min.

The Order of Things skildrar världens största halvmaraton från ett perspektiv där arkitekturen antas vara aktiv och medveten. Dessa arkitektoniska strukturer, berusade av vanföreställningar om medvetande, ser sig själva som biologiska, som utvecklade varelser. Arkitekturen blir betraktaren och människorna blir en organisk rörelse, en flödande massa som anpassar sig efter eller styrs av arkitekturens egen kropp. The Order of Things tar oss med på en surrealistisk resa genom abstrakt formalism i det urbana landskapet i nordöstra England.

Khilberg & Henry är två konstnärer som bor i London och arbetar med rörlig bild, performanskonst, tvärvetenskapliga forskningsprojekt och publikationer. Deras praktiker blandar forskning med inslag av fiktion och litteratur för att utforska tillkortakommanden av handlingar, perception och minne. Genom manus och visuella förslag vill de förändra vår uppfattning av arkitektoniska, kulturella och abstrakta utrymmen.

I Sverige är deras filmer distribuerade av Filmform, Stockholm. Som komplement till filmen du sett så finns guideboken The Order of Things att beställa från förlaget X Marks the Bökship på nätet.